Tensi-Rekreál Sport
Ha a megszokottnál többre vágysz!
+36-70-935-3988 Kapcsolat

Hasznos tudnivalók a sí és snowboard utakhoz

- Törzsutas kedvezmények
- Kedvezmények
- Egyéb költségek
- Valutában megadott árak
- Probléma esetén
- Biztosítás
- Utazás előtt
- Utazás
- Elhelyezés
- Csoportos sí- és snowboardoktatás
- Utastájékoztató

 

Hasznos tudnivalók sí és snowboard utak

TENSI-Rekreál Sport sí- és snowboard utak 2023-2024. tél.
Az alábbi hasznos tudnivalók az utazási szerződés elválaszthatatlan részét képezik.

Törzsutas kedvezmény

A TÖRZSUTAS kedvezmény a részvételi díj összegének a 4 %-a.
A kedvezmény a saját szervezésű utakra vonatkozik és a szállásdíj illetve az oktatás összegét csökkenti.
Az egyéb más szolgáltatásokra csakis abban az esetben vonatkozik, ha az, az adott szolgáltatásnál ez külön fel lett tüntetve.
Amennyiben az adott programra, az iroda által nyújtott más kedvezmény is jár, minden esetben csakis egy kedvezményt lehet igénybe venni és ez lehet az utasra nézve a kedvezőbb ajánlat.

Ki jogosult a TÖRZSUTAS kedvezményre?

Az az utas, aki az adott szezont megelőző két szezonban, szezononként legalább egy olyan programunkon vett részt, ahol az eltöltött vendégéjszakák száma kettő vagy annál több volt.
Továbbá a programoknál meghirdetett jelentkezési határidőig, előleg vagy teljes részvételi díj befizetésével lefoglalja a helyét. A TÖRZSUTAS kedvezmény a hátralék befizetésekor kerül jóváírásra.

Kedvezmények

A síbérletek, a „Síszafari” és a „Családi sítúrák síisi, síovival” áraiból - életkortól függően - különböző mértékű kedvezményeket biztosítunk, melyek mértékéről az Utastájékoztató ad pontos leírást.
Egyidejűleg azonos útra és időpontra történő nagyobb, csoportos (21. főtől) jelentkezés esetén kedvezményt biztosítunk. Kedvezményünk csak abban az esetben jár, ha a csoport képviseletében egy személy tartja a kapcsolatot a Tensi irodával.
E személy (csoportvezető) feladata a csoport képviselete itthon és a külföldi utazás során. A gyermekkedvezmények mértékéről kérjük, érdeklődjön irodánkban vagy látogassa meg honlapunkat www.megyunksielni.hu.

Egyéb költségek

Vannak szálláshelyek, ahol a részvételi díjon felül Utasainknak további költségeket (pl. üdülőhelyi díj, végtakarítás, parkolás, áramfogyasztás, klubkártya, stb.) kell fizetni. Az egyéb költségekre vonatkozó információkat az Utastájékoztatóban pontosan közöljük.  Ha magával kívánja vinni háziállatát, a lehetőségről érdeklődjön irodánkban. A legtöbb esetben térítési díj ellenében ez lehetséges.

Valutában megadott árak

Az euró/forint árfolyam kiszámíthatatlan mozgása miatt, árainkat továbbiakban is euróban adjuk meg.
A feltüntetett szolgáltatások árát is valutában adjuk meg, ezek igény esetén, a helyszínen fizetendők (pld. háziállat), illetve kötelezően fizetendő díjak (pld. üdülőhelyi díj, stb.).

Probléma esetén

Probléma esetén kérjük, forduljon a Tensi – Rekreál Sport helyi képviselőjéhez, vagy helyi szolgáltatójához (szálláshely), illetve kérjük, hívja magyar nyelvű ügyeleti telefonszámunkat: +36 70 9353988. A problémát elsősorban a helyszínen kell megoldani a csoportkisérő, oktató segítségével. Amennyiben a probléma helyszínen nem megoldható, kérjük, utazási szerződés szerint vetessen fel jegyzőkönyvet helyi képviselőnkkel, vagy a szálláshellyel, mert ennek hiányában később nem áll módunkban kompenzálni a problémát.

Biztosítás

A részvételi díj tartalmaz 2% értékben útlemondási biztosítást, de nem tartalmaz betegség-, baleset- és poggyászbiztosítást.

A biztosítás részletes szabályzata az utazásra jelentkezéskor az Ön rendelkezésére áll. Bár az Európai Egészségbiztosítási Kártyával (részletesen: www.oep.hu) rendelkező magyar állampolgárok sürgősségi egészségügyi ellátása ingyenes az EGT államaiban, mivel a turisták által sűrűn látogatott üdülőhelyek környékén az orvosok döntően magánpraxisban működnek, illetőleg bizonyos államokban a magyarországinál szűkebb a társadalombiztosítás keretében igénybe vehető szolgáltatások köre, továbbá egy külföldön elszenvedett baleset esetén a hazaszállítást csak kivételes esetben fedezi a kötelező egészségbiztosítás, mindenképpen ajánlott az utasbiztosítás megkötése.

Utazás előtt

Az Európai Unió tagállamaiba érvényes útlevéllel, vagy érvényes régi és új típusú személyi igazolvánnyal lehet utazni. Kiskorú magyar állampolgár csak érvényes útlevéllel utazhat külföldre, személyi igazolvánnyal nem. Az Európai Unión kívüli országokba, mint Grúzia és Törökország a beutazás feltétele a hazaérkezést követő még legalább 6 hónapig érvényes
útlevél megléte. Az aktuális beutazási szabályok a Külügyminisztérium honlapján országonként itt tekinthetők meg: www.kulugyminiszterium.hu

Irodánk, az utazás ideje alatt általában érvényes időjárási viszonyokról a honlapunkon (www.megyunksielni.hu) általános tájékoztatást nyújt, de kérjük, hogy tájékozódjanak egyéb fórumokon is. Természetesen nincs arra garancia, hogy az időjárás a megszokottak szerint alakul, így sem a hó mennyiségéért, sem a minőségéért nem tudunk felelősséget vállalni. Elutazás előtt kérjük, tájékozódjon az aktuális hóhelyzetről.

Utazás

Az utazás általában egyénileg történik. Gépkocsival történő külföldi utazáshoz rendelkezni kell a kötelező biztosítás érvényességét igazoló zöldkártyával. Járművet külföldön többnyire csak 18 év felettiek vezethetnek, megfelelő jogosítvánnyal esetenként honosított vagy nemzetközi jogosítvánnyal. Az aktuális autópálya-használati díjakról, útviszonyokról és az autó kötelező felszereltségéről (hólánc, téligumi) kérjük, hogy indulás előtt érdeklődjenek a
Magyar Autóklubnál (www.autoklub.hu)!

A repülős utazások feltételeiről érdeklődjön irodáinkban, illetve a www.megyunksielni.hu és a www.tensi.hu oldalakon.

Igény szerint, térítés ellenében komfortos különbuszokat indítunk. A férőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, ezért a jelentkezéseket a befizetés sorrendjében tudjuk elfogadni. Az indulás és érkezés helyéről, időpontjáról irodánkban adunk felvilágosítást. Az útiköltség személyenként egy sí- vagy snowboard felszerelés, 1 db nagy és 1 db kisebb utazótáska szállítását tartalmazza. További csomagok előzetes egyeztetés, pozitív döntés után, felár befizetése ellenében szállíthatók.

Elhelyezés

Pályaszállás - megjelölés azokra a szálláshelyekre vonatkozik, melyek maximális távolsága 400 méter a legközelebbi sípályától vagy felvonótól.

Szálláshelyek - kategóriákba való sorolása a mindenkori hivatalos, helyi országos kategóriáknak felel meg (a szálláshelyek neve melletti csillagok), mely az adott ország hivatalos standardja szerint alakul. A helyi besorolás nem minden esetben egyezik meg a nálunk megszokott kategória szempontokkal. A csillagok utáni „+” jelölés arra utal, hogy az adott szálláshely szolgáltatásai, felszereltsége többet nyújt, mint az előtte lévő csillagokkal megjelölt kategória.

Szállodai szobákat - a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően általában 14:00 órától lehet elfoglalni és az elutazás napján általában 10:00 óráig el kell hagyni. A szobabeosztás a lefoglalt szobatípuson belül mindig a szálloda/apartmanház részéről történik, erre vonatkozóan nekünk, mint utazásszervezőnek nincs befolyásunk (a kívánságokat szívesen továbbítjuk a szálloda felé, de ezek teljesítéséért garanciát nem tudunk vállalni).

Apartmanokat - az érkezés napján a leírásban meghatározott időpontban lehet elfoglalni, késői érkezés esetén kérjük, hogy minden esetben és időben informálják a kulcsátadó helyet, illetve irodánk képviselőjét (telefonszám az úti okmányokban)!

Apartmanok - esetében a maximum létszám 2 év alatti csecsemő esetén sem léphető túl (ő is „teljes főnek” számít). Ha vendégeink a megadottnál nagyobb létszámmal érkeznek, a fogadó partnernek jogában áll a szállás átadását megtagadni, vagy a plusz személyre felárat fizettetni, illetve az apartmanból kitiltani. Az említett esetnél minden felmerülő következményt és költséget utasainknak kell viselni.

Apartmanok - esetében a maximum létszám 2 év alatti csecsemő esetén sem léphető túl (ő is „teljes főnek” számít). Ha vendégeink a megadottnál nagyobb létszámmal érkeznek, a fogadó partnernek jogában áll a szállás átadását megtagadni, vagy a plusz személyre felárat fizettetni, illetve az apartmanból kitiltani. Az említett esetnél minden felmerülő következményt és költséget utasainknak kell viselni.

Apartmanok - két vagy több légtérből állnak, míg a stúdiók egylégterűek. Apartmanos vagy stúdióban történő elhelyezés esetén, a teljes apartman árat ki kell fizetni, függetlenül attól, hány fő veszi igénybe a szállást.

Szoba, illetve apartman képek a Tensi – Rekreál-Sport weboldalain tájékoztató jellegűek, nem minden esetben egyezik meg a ténylegesen biztosított szoba képe a fotón szereplő szoba képével. Az esetlegesen megadott négyzetméter-adatok hozzávetőleges nagyságot jelölnek, a terasz és balkon meghatározása (azok nagysága miatt) országonként különböző.

Pótágyak - általában inkább gyermekeknek ajánlott heverő vagy ágy, sokszor összecsukható kempingágy, ami keskenyebb és rövidebb egy átlagos ágynál, és nem nyújtja egy normál ágy kényelmét. A pótágyakkal ellátott szobák sokszor ugyanakkora alapterületűek, mint a normál kétágyas szobák, így nem mindig nyújtják egy normál szoba kényelmét! A háromágyas vagy négyágyas szobák egy légteresek, esetenként kétágyas szobát jelentenek pótággyal, így nem olyan kényelmesek, mint a normál szobák. Egyes szálláshelyeken 2 felnőtt + 2 gyermek elhelyezése esetén a 2 gyermek részére emeletes ágyat biztosítanak.

Gyermek kedvezmények - a 2 év alatti gyermekeknél (csecsemők) a helyszínen esetlegesen felmerülő költségek a vendégeket terhelik, és a helyszínen fizetendők (pld. bébi ágy, gyermekfelügyelet stb). 2 év feletti, de ingyenes szállást igénybe vevő gyermekek esetén néhány esetben a gyermek ellátásért a helyszínen az utasnak fizetnie kell. 12 év alatti gyermek elhelyezése pótágyon, a legtöbb szálláshelyen kedvezményes áron vehető igénybe. A gyermek életkorának megfelelő kedvezményes ár feltüntetése a Tensi – Rekreál-Sport weboldalán, Utastájékoztatóban, illetve ajánlatokban a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően a meghatározott életkorig vehető igénybe, ha a gyermek már betöltötte a megadott életkort, akkor nem (pld.: 2-12 éves korig, tehát 11,99 éves korig). A gyermek életkorának meghatározásánál nem a megrendeléskor, hanem a szolgáltatások igénybevételének kezdetekor betöltött életkor az irányadó.

A szobaszéf igénybe vételének feltételeit a szállodák határozzák meg. Még az all inclusive ellátást kínáló szállodák mindegyikében sem ingyenes a szobaszéf illetve a napi minibár feltöltés.

A stúdiók és apartmanok leírásánál a tűzhely, amennyiben külön jelzés nem utal rá, nem rendelkezik sütővel. Az apartmanok átvételekor kauciót kell fizetni, melyet elutazáskor kapnak vissza. Ha valami hiányzik, szándékos rongálás történt vagy kifogásolható a takarítás, akkor ezek költsége levonásra kerül a kaucióból. Az apartmanok tisztán kerülnek átadásra. Ha az apartman tisztasága kifogásolható, azt a megérkezéskor a kulcsátvétel helyén jelezzék. Apartmanok foglalása esetén kérjük, hogy ha az elutazás utáni takarítást biztosítjuk Önöknek, akkor se hagyjanak maguk után mosatlan edényt, evőeszközt és szemetet! A fürdőszobák legtöbb esetben egybeépítettek a WC-vel, a zuhanyzó pedig néhány szálláshelyen zuhanytálca nélküli. Az apartmanoknál a hűtőszekrény meglehetősen kisméretű, és mélyhűtő része általában ajtó nélküli, így nem alkalmas fagyasztott ételek tárolására. Az apartmanok konyhai alapfelszereltsége szolid, csak a legalapvetőbb felszereléseket tartalmazza.

Félpanziós ellátás - reggelit és vacsorát jelent. Ha csak külön nem jelezzük, a vacsora ára csak az étkezést tartalmazza, az étkezéshez elfogyasztott italokért a legtöbb esetben fizetni kell. A büfé-rendszerű étkezés választéka és minősége a szálloda kategóriájától és a helyi szokásoktól függ. A büfé asztaloknál esetenkénti sorbanállás előfordulhat!

Elő- és utószezonban, valamint a szállodák eseti döntése alapján egyes esetekben a büfé-rendszerben történő étkezést menüválasztásos helyettesítheti. Egy foglaláson/szobán belül csak azonos ellátás foglalható!

Eligazítás, tájékoztató

Az utazás általában egyénileg gépkocsival történik, a csoportot kísérő síoktatók a helyszínen várják a vendégeket az érkezés esetéjén. Az esti eligazítások időpontját és helyét, valamint az oktatók, edzők elérhetőségét, szobaszámát, telefonszámát a recepciókon a tájékoztató táblán lehet megtalálni. Kérjük, az első esti megbeszélésen, eligazításon a kedvezményre jogosító útleveleket (gyerekek, seniorok) bemutatni és a síbérletek árát ott a helyszínen kérjük készpénzben.

Csoportos sí- és snowboardoktatás

Sí- és snowboardoktatásra elsősorban a “Családi sítúrák - síisi és síovival” programokon van lehetőség felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Csoportbeosztás az érkezés napját követő reggelen, az első napi sízés előtt történik.

A sí- illetve snowboardoktatás 4-14 éves korú gyerekek részére, naponta 2*2 órában történik.
Előre bejelentett igény esetén „egész napos”, azaz napközbeni gyermekfelügyeletre is van lehetőség. (A csoportot kísérő síoktató, szülői kérés esetén, ebédszünetben is felügyeli, megebédelteti, a szülő által biztosított módon a gyerekeket.)
Természetesen felnőttek számára is van lehetőség fakultatív oktatásra, napi 2 órában tudásszintnek megfelelő csoportokban. Az oktatásra történő igényt kérjük, előre jelezni, és az irodában az oktatás árát a hátralékkal együtt kérjük befizetni. Kérjük a kezdő síoktatás, illetve a snowboardoktatás igényt, mindenképpen előre jelezzék az irodának!

Egyéni sí- és snowboardoktatás
Sí- és snowboardoktatásra elsősorban a “Családi sítúrák - síisi és síovival” programokon van lehetőség felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Sí- és snowboardoktatóink az oktatással meghirdetett programjaink során a csoportos oktatáson túl egyéni és kiscsoportos oktatást is vállalnak. Egyéni síoktatás ára: 80 EUR/fő/1,5 óra. Kiscsoportos oktatás esetén (maximum 4 fő) 2 főnél 110 EUR/1,5 óra/2 fő, további fők díja: 50 EUR/fő/1,5 óra.

A programváltozás jogát irodánk fenntartja, az esti klubprogramok a helyszíni adottságoknak, aktuális járványügyi és a szállásadók által meghatározott feltételeknek, időjárási körülményeknek és szakmai szempontoknak megfelelően kerülnek megszervezésre. A jégestek alkalmával néhány Euro ellenében lehet korcsolyát bérelni, azonban aki szeretné, hozza magával a saját korcsolyáját!

Utastájékoztató

Utasainknak minden programról részletes tájékoztatót adunk, melyek fontos információkat tartalmaznak a program időtartamára, az egyes részszolgáltatások meghatározására és minőségére, a teljesítés módjára, a részvétel díjára, illetve az igénybe vehető kedvezmények mértékére vonatkozóan.

Utazás időpontja: ..............................................

Úti cél: ..............................................

Pozíció-, és foglalási szám: ..............................................

Dátum: ..............................................

Utas aláírása: ..............................................

A szerződés kiegészítés 2 példányban készül (1 pld. a megrendelő, 1 pld. az iroda számára).

Ajánlatot kérek Megosztom Vendégkönyv